Technopc Desteğiyle, Teknofest’Te Final Heyecanı
Haberler

Technopc Desteğiyle, Teknofest’Te Final Heyecanı

TECHNOPC DESTEĞİYLE, TEKNOFEST’TE FİNAL HEYECANI

Türkiye’nin lider teknoloji markası Technopc’nin destek verdiği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, Ordu ve Trabzon’da gerçekleştirilen Teknofest Festivali’nde sağlık ve ulaşım kategorilerinde finale kaldılar.

Teknofest 2022 kapsamında iki yılda bir Anadolu’nun farklı şehirlerinde düzenlenen teknoloji yarışmaları bu yıl Ordu ve Trabzon’da gerçekleştirildi. Sektörün lider markası Technopc’nin desteklediği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri iki farklı kategoride finale kaldı.

Spatium Al Eir adıyla yarışmaya katılan öğrenciler; Teknofest 2022 kapsamında, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışması’nda, “Bilgisayarlı Görüyle Karın Bölgesi'nde Hastalık Tespiti Kategorisi”nin iki rapor aşamasını başarıyla geçti. 156 takım arasından finale kalan Spatium Al Eir, 41 takım arasına girdi.

Technopc’nin desteklediği diğer takım Spatium al Vision ise; Cezeri, ASELSAN ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ulaşımda Yapay Zekâ Yarışması'nın iki rapor aşamasını başarıyla geçerek finale kaldı. Spatium al Vision, bu kategoriye başvuran 1900 takım arasından finale kalarak 34 başarılı proje arasında yerini aldı.

Technopc’nin, bilgi birikimi ve tecrübesinden aldığı ilhamla ve gençlere duyduğu güvenle desteklediği her iki takımın ödül için yarışacağı finallerin sonucu ise; 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da 5’ncisi gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest 2022’de açıklanacak.

Türkiye'nin Lider Teknoloji Merkezi; TECHNOPC

Bilişim dünyasına 1998 yılında adım atan Technopc, 2005 yılından itibaren,‘’biz daha iyisini üretebiliriz’’ vizyonuyla, bilgi, tecrübe ve gayretiyle kendi markasını oluşturdu. Daha kaliteli, daha verimli, daha avantajlı ve daha zengin bir yelpazede teknolojik ürünler ve çözümler üretmeye başladı. Technopc markası ile kararlılıkla ilerlediği bu yolda, eğitim, sağlık, savunma, finans, perakende, kamu, lojistik, üretim, telekomünikasyon gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurumsal müşterilerine, kaliteli ve fiyat performans oranı yüksek ürünler sunarken, geniş hizmet ağı ile en iyi çözüm ve satış sonrası destekle hizmet vermeye devam ediyor. TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ‘’Tasarım Merkezi, yerli AR-GE ve eko sistemindeki 300’den fazla iş ortağıyla birlikte, katma değerli projeler üretiyor. Technopc bugün, Mini PC ve diğer ürün gruplarında satış adetleri ve gerçekleştirdiği projelerle, Türkiye'nin en çok tercih edilen bilgisayar markası ve bilişim sektörünün lider teknoloji merkezi konumundadır. Technopc, savunma sanayiinin her alanında, Türkiye için katma değerli projeler üreten firmalara milli üretim yetenek ve kapasitesini artırmak için rehberlik eden SAHA İstanbul’un bir üyesidir.

Editöre not:

Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması; Günümüzde sıkça bilgi teknolojileri alanında kullanılan yapay zekâ çözümleri son dönemde sağlık alanında da kullanılmaya başlandı. “Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması” sağlık alanında karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü arttırmak amacıyla düzenlenmektedir. Bu amaç doğrultusunda Teknofest 2022 etkinliğinde Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması altında “Bilgisayarlı Görüyle Abdomen (karın) Bölgesi için Hastalık Tespiti Kategorisi”, “Medikal Teknolojiler Kategorisi”, “Biyoinformatik Alanında Yapay Zekâ Destekli Analiz Metotları Geliştirilmesi Kategorisi” olmak üzere üç farklı kategoride yarışma düzenlendi. 

Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması; Yapay Zeka teknolojilerinin geliştirilmesi ve üretimi ülkemizin geleceği için önem arz etmektedir. Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması, ulaşım alanında karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü arttırmak amacıyla düzenlenmektedir. Yarışmada istenilen projeler; uçan arabaların sensör ve kamera verileri kıymetlendirilerek, uçan arabaların çevresel farkındalığının yüksek olmasını sağlamak. Bu kapsamda yapay zeka tabanlı nesne tespit sistemi ile uçan arabaların karşılaşabileceği kazaları önlemek için alt-görüş kamera görüntüleri kullanarak nesnelerin tespit etmek. Şehir içinde bulunan alanlara iniş-kalkış yaptıkları için görsel iniş asistanlarının Uçan Araba Park (UAP) ve Uçan Ambulans İniş (UAİ) alanlarını tespit etmek. UAP ve UAİ alanları tespit edildikten sonra bu alanların iniş için uygun olup olmadığını belirlemek.  Bu alanda insan, taşıt veya herhangi bir yabancı nesnenin olmadığının doğrulanması ve uçan arabaların gece, gündüz ve zorlu hava şartlarında (yağmur, sis, kar) hizmet verebilmesi olarak belirlendi.