Dünyanın En Büyüğünde Yerli Marka İmzası!
Haberler

Dünyanın En Büyüğünde Yerli Marka İmzası!

Yerli ürünlerin kullanımına büyük önem veren İstanbul Havalimanı'nın teknoloji altyapısında Technopc ürünleri kullanıldı.
İstanbul Havalimanı, yolcularının konforunu uçtan uca sağlayabilmek ve seyahat süreçlerinin her adımında teknolojik yeniliklere ev sahipliği yapmak adına, önemli BT yatırımlarına imza attı. Dünyanın en büyük havalimanı olarak bu süreçte yetkin yerli BT ürün ve çözümlerine öncelik veren İstanbul Havalimanı, bunun bir örneğini Technopc çözümleri ile hayata geçirdi IGA Bilişim Genel Müdürü Ersin İnankul, bu yeni havalimanında teknoloji çözümlerini tercih ederken önceliklerini yolcu konforu' olarak gösterdi. Farklı uygulamalarla yolcunun evinden havalimanına kadar trafik süreçlerini optimize ettiklerini, mobil uygulama ile check-in yaparken bagajını da bırakabilmesi, parmak izi ve pasaport okutarak yüz tanıma teknolojisi ile pasaport kontrolden geçişi gibi birçok yeniliğe imza attıklarını vurgulayan Ersin İnankul, BT mimarisinde Technopc'nın rolunu şöyle anlattı.

Technopc, geliştirdiği ürünlerle dikkatimizi çekti
"Havalimanının tüm safhalarında yerli ürünler kullanmaya özen gösterdik. Tüm altyapılarda yerli kablolama ve kablo taşıyıcıları kullanıyoruz Yaptığımız anlaşma kapsamında havalimanı içerisinde 3 tip PC'yı TechnoPC'den temin ettik. Bunlardan Ali in One' segmentınde 820 adet satın alma yaptık Kamu kurum ve kuruluşlarına ve IGA kullanıcılarına bunları kullandırıyoruz. Mini PC segmentini pasaport polisine teslim ettik. Yani tüm pasaport işlemleri yerli üretim Technopc'ye emanet. Bunların yanında, 1200' ün üzerinde iş istasyonu satın alması yaptık. Bunları da kendi kullanıcılarımıza ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarımıza kullandırıyoruz. Technopc son yıllarda geliştirdiği yeni ürünlerle dikkatimizi çekti. Elde edilen sonuçlar paralelinde, bazı kritik segmentlerde onların çözümlerini bünyemize kattık. Öyle ki 2200'e yakın ürünü havalimanımızda konumlandırdık ve bunlarla son derece verimli çalışıyoruz."

Çalışmalar, mobilde daha da büyüyebilir
İstanbul Havalimanında Technopc çözümlerinin konumlandırıldığı segment kamu ve IGA odaklı ihtiyaçlar olduğu için havayollarının ve havalimanının büyümesi ve kapasitenin artması ile birlikte ihtiyaçlar da doğal olarak artacak. Ersin İnankul bu noktada "Technopc ile özellikle masaustu tarafında yaptığımız çalışmaları mobil tarafa da taşıma imkanımız olabilir" beklentisini dile getirdi. Technopc'nin mobil başlığında etkili Ar-Ge çalışmaları ve yetkin ürünleri ışığında İstanbul Havalimanı'nda ilerleyen süreçte farklı ebatlarda mobil touch cihazların konumlandırılması gündeme gelebilecek Ersin İnankul, yerli ürün tercihlerinde Technopc'nin konumunu şöyle anlattı:

"Pasaport ve bagaj gibi havalimanının öncelikli kritik sistemlerinde tercihimiz Technopc oldu, çünkü bize uygun çözümler sundular. Ayrıca ülkemizde yerleşik bir firma ile bu işbirliğini yapmak da bizim için çok buyuk avantaj Biz aynı zamanda bir bilişim şirketiyiz ve geliştirdiğimiz uygulamaları ve bilgi birikimimizi dünyaya sunmaya hazırlanıyoruz. İlerleyen süreçte işbirlikleri gündeme gelebilecek ve dünyanın başka bir havalimanına hizmet götürme fırsatına erişirsek, Technopc gibi çözüm ve ürünlerine güvendiğimiz bir şirketle ilerlememiz soz konusu olacak. IGA Bilişim olarak bizim için referans noktalardan biri Technopc - Netaş birlikteliği oldu. İstanbul Havalimanı projesi 42 ay gibi rekor bir surede tamamlandı. Burada bizim için en kritik unsur; ışı uygun fiyatlı ve kaliteli ürün ve çözümlerle zamanında bitirebilmek oldu ve Technopc ile bu üç beklentimizi de yakaladık.Technopc'nin ilk etapta üç çözümü yerini aldı!

İstanbul Havalimanı'nın tasarımından İtibaren Önceliklerini 'yazılım ve donanım anlamında yerli ve milli' çözümler olarak gösteren İGA Bilişim Havalimanı Sistem Müdürü Vedat Yıldız, anlık destek ihtiyacına yanıt verebilecek yetkin şirketlerin kendileri İçin öncelikli olduğunu vurguladı. Uçtan uca işledikleri dev bilişim mimarisinin sürdürülebilirliği için altyapının gücünün ve bu gücü destekleyen bir Türk şirketinin önemine dikkat çeken Vedat Yıldız. Technopc ile işbirliği yapısını şöyle detaylandırdı:

Technopc'den üç farklı ürün İle destek alıyoruz. Pasaport uygulamalarında Technopc'nin Mini PC modeliyle ilerledik ve burada Emniyet Genel Müdürlüğü İle karşılıklı çalıştık. Yine devletin birimleri olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ). gümrük, emniyet gibi birimlerde de onların ihtiyaçlarına yönelik olarak hızlı ve etkili çözüm beklentisini karşılamak adına Technopc'nin, bu sefer de Ali İn One PC'Ieri yerini aldı. İGA'da İdari departmanların ihtiyaçlarına yönelik olarak da Technopc'nin Desktop çözümü ile ilerledik. Pasaport geçiş sistemlerini de Emniyet Genel Müdürlüğü ile çalışarak devreye aldık ve bunlara 'İgate' diyoruz. Bu sistemin tasarımında da Technopc İle çalıştık. PC İle güçlendirilmiş olan cihazlar Emniyet Genel Müdürlüğü ile olan entegrasyonumuzu sağlıyor. Yani parmak izi okuma, yüz tanıma ve pasaport sorumlusu gibi servisler Özellikle bu PC üzerinden Ankara ve İstanbul arasındaki iletişimi sağlıyor. Bu sayede Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelecek doğrulama ile havalimanında yolcumuzun pasaport geçişi sağlanmış oluyor".